24 oktober 2017 | Meet Up | Reflectie op de Belevingswereld in het Ziekteproces van Van Gogh als Voorbeeld van het Gedachtegoed in de Narratieve Gezondheidszorg | Chasse Theater in Breda

Op dinsdag 24 oktober om 19.15 uur zal in het Chassé theater in Breda een voor-première zijn van de nieuwe film over Vincent Van Gogh ”Loving Vincent”. Deze negentig minuten durende film is gemaakt met een animatie van 65.000 schilderijen door 120 kunstschilders.
De film speelt zich af in de laatste twee levensjaren van Van Gogh. In die periode had van Gogh zeven ziekte-episoden van verschillende duur.
Voorafgaand zullen Irene Göttgens en Corine Jansen van het ‘Narrative Healthcare Network’ een korte inleiding geven over de betekenis van narratieve gezondheidszorg, waar het verhaal van de mens centraal staat.
Trio Bestevâer zal met historische en authentieke teksten Vincent van Gogh bezingen voorafgaand aan de film.
Na de film zal de neuroloog Piet Voskuil een lezing houden over het ziektebeeld van Vincent. Hij zal hierin de belevingswereld speciaal aandacht geven. Door een uitgebreide correspondentie van brieven naar en van Van Gogh is daar veel inzicht in te krijgen.