Over dit boek

Edith Eva Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd en Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd.

In De keuze deelt dr. Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Ze doet uit de doeken hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen.

Edith Eva Eger is nu negentig en danst nog altijd. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.

‘Je moet sterk zijn om te vergeven. Vergeven is niet kwijtschelden of rechtvaardigen. Vergiffenis heeft niks te maken met gerechtigheid. Vergiffenis is een egoïstische daad om jezelf te bevrijden van de beheersing van het verleden.’ – Dr. Edith Eger

Corine schreef dit over het boek: Dit boek greep mij vanaf pagina 1. Het is ontroerend en indrukwekkend. Het gaat over compassie, loslaten en mentale kracht. Net zoals de stoïcijnen laat Edith zien dat we ALTIJD een keuze hebben, ook al denk je die niet te hebben. Een boek vol wijsheden en kracht. Het boek is voor mij heel belangrijk geweest in een jaar van loslaten.

De volkskrant had een interview met haar: I never said it would be easy ….https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2017/ballerina/

Link naar bol.com